Zmena počasia sa blíži. Kedy sa na Slovensku oteplí?

Veronika Salayová

Po sychravých a chladných dňoch prichádza tento týždeň zmena. Dážď a prehánky vystriedajú slnečné lúče, ktoré prinesú na naše územie aj vyššie teploty. Kedy sa u nás konečne oteplí?  

Máme sa sebou sériu premenlivých a daždivých dní s teplotami nepresahujúcimi +20 °C. Počasie však už o pár dní chystá zmenu, ktoré poteší najmä tých, ktorí obľubujú teplé jesenné dni bez zrážok. 

Pondelok ešte odštartuje premenlivým počasím, pričom v severných okresoch Slovenska sa budú dnes objavovať prehánky, v horských oblastiach budú prehánky aj snehové. Zrážky však nebudú výrazné a môže spadnúť do 15 mm zrážok. 

Dnes si treba dať pozor hlavne na búrlivý vietor na horách, ktorý môže byť aj nebezpečný. V nárazoch môže dosahovať silu víchrice. 

Utorok sa začne charakter počasia postupne meniť. Síce treba ešte počítať s občasnými prehánkami najmä na severe a búrlivým vetrom na horách, avšak v utorok už začne do našej oblasti prúdiť o niečo teplejší vzduch, ktorého prílev pocítime naplno v stredu.

Teplé jesenné dni už od stredy

V strede týždňa začnú teploty na našom území rásť. V stredu teploty dosiahnu príjemných +21 °C a deň spríjemní aj jasné slnečné počasie bez zrážok.

Nasledujúce dni budú príjemne teplé, slnečné bez zrážok. Teploty sa ku koncu týždňa vyšplhajú až na +23 °C, pričom v severných častiach Slovenska sa budú pohybovať okolo +18 °C. 

Dokedy presne takéto teplé októbrové počasie vydrží, zatiaľ nie je úplne zrejmé. Treba si preto vychutnať každý jeden deň naplno, pretože dni s teplotami nad +20 °C môžu byť posledné v tomto roku.

Viac o vývoji teplôt na nasledujúci týždeň nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd