Zrážky na západe ustávajú. Na severe bude snežiť naďalej

Ľubomír Franko

Zrážky na západnom Slovensku začínajú od severu ustávať. Postupne budú prechádzať do dažďa a na severe bude snežiť aj naďalej. 

Cez naše územie momentálne postupuje frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa nachádza nad Bieloruskom. Na takmer celom území Slovenska momentálne sneží, niekde sú však teploty nad nulou a zrážky tam prejdu do dažďa. 

Zrážky sú najintenzívnejšie na severe Slovenska, ale aj na severozápadných návetriach Malých Karpát. Sneží aj na východe, kde sú zrážky menej intenzívne a takisto na juhu Banskobystrického kraja, kadiaľ prešlo pásmo intenzívnejších zrážok.

Na západe začínajú zrážky od severu ustávať a v najnižších polohách prechádzajú do dažďa. Dážď bol hlásený už aj z Trenčianskeho kraja, kde sú teploty už takisto nad nulou. Kladné teploty sú s výnimkou Malých Karpát a Bielych Karpát, už na celom západnom Slovensku.


teplota o 12:00, zdroj: SHMÚ

V popoludňajších hodinách a na večer by mali zrážky ustať aj na juhu a juhovýchode Slovenska a vyskytovať by sa mali len v severnej polovici, najmä na Kysuciach, na Orave a na severe Spišu. S výnimkou západného Slovenska zostanú teploty pod nulou. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd