Zrážok aj búrok na našom území pribúda. Pršať bude aj počas noci

Veronika Salayová

V ranných hodinách dorazilo na naše územie zrážkové pole, ktoré sa rozmáha na západnom a strednom Slovensku. Poobede sa objavili aj prvé búrky, tých môže byť ešte viac.

Zrážky postupujú od západu a aktuálne prší na viacerých miestach západného a stredného Slovenska. Zrážky neustanú, práve naopak, do večera budú intenzívne a výdatne pršať bude aj počas noci.

Zrážky súvisia s prechodom výrazného studeného frontu. Najviac by malo napršať na západnom a strednom Slovensku, prípadne v západných okresoch východného Slovenska, v oblasti Gemera a Spiša. V ďalších lokalitách sa môžu objaviť prehánky.

Aktuálna poloha zrážok a búrok o 16.15 hod. Zdroj: iRadar
Aktuálna poloha zrážok a búrok o 16.15 hod. Zdroj: iRadar

Na našom území sa tvoria aj búrky. Tie sa tvoria predovšetkým na strednom Slovensku v širšom okolí Brezna. Neskôr sa búrky môžu objaviť aj na Gemeri či Spiši. 

Čo sa týka úhrnov, tie nie sú ešte v týchto chvíľach príliš výrazné. Na západnom Slovensku zatiaľ napršalo okolo 20 mm zrážok. Zrážky počas večera a noci by mali byť výdatnejšie. 

Do zajtrajšieho rána môže napršať  od 40 až do 80 mm zrážok, pričom ojedinele to môže byť aj viac. Najmenej zrážok sa očakáva na východe Slovenska, kde môže spadnúť do 20 mm zrážok.

Aktuálnu polohu môžete sledovať prostredníctvom nášho iRadaru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd