Západom Slovenska sa zajtra preženie smršť

Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho dňa sa spočiatku očakáva malá oblačnosť a pred blížiacim sa studeným frontom k nám bude od juhu až juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Bude aj veterno, no vietor bude zatiaľ slabší a fúkať bude od juhozápadu. Veterno bude na celom území, vietor bude fúkať rýchlosťou v nárazoch až do 60 km/h, pričom mimo hôr bude najsilnejší na juhozápade územia. Na horách bude počas celého dňa silno veterno.

ANIMÁCIA: Očakávané poryvy vetra na nasledujúce hodiny

Výrazná zmena v rýchlosti a v smere vetra príde vo večerných hodinách. Na naše územie dorazí v silnom severozápadnom prúdení studený front. Južný až juhozápadný vietor sa postupne od západu bude meniť na západný až severozápadný. Vietor postupne zosilnie najmä na juhozápade, kde bude v nárazoch dosahovať aj viac ako 100 km/h. Silné nárazy by však nemali dlho trvať a v jednej oblasti sa zdržia približne 2-3 hodiny. Takto silný vietor však môže za tento čas napáchať materiálne škody.

Silný vietor a studený front by mali doraziť zajtra večer, po 18-tej hodine, pričom už okolo 22:00 začne výraznejšie slabnúť. Nakoľko nárazy vetra môžu byť intenzívne, tak odporúčame, aby ste sa vyhli okoliu stromov a dali si pri pohybe vonku veľký pozor.

Viac o zajtrajšom silnom vetre sa dočítate TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd