V Jasnej dnes začali zasnežovať.

Chopok Peter Minárik

Z našeho najväčšieho lyžiarskeho strediska v Jasnej dnes prišli správy o zahájení zasnežovania. Prírodného snehu je stále nedostatok, no štart zimnej lyžiarskej sezóny je naplánovaný na začiatok decembra. K zasneženiu treba aspoň 2 týždne zasnežovania. Dnes síce počasie prialo a zasnežovanie spustili, no počasie asi prevádzkovateľov nepoteší.

Už zajtra sa totiž začne otepľovať a teplota v 1500 m n.m. vystúpi počas piatka nad nulu a zasnežovanie tak bude musieť dostať stopku. Ako vidieť, tak vo výškach by sa po víkende malo opäť ochladiť, no záver novembra taktiež dobre nevyzerá.

Kombinácia jednotlivých behov numerického modelu GFS sa zatiaľ zhoduje na tom, že nás v hladine 850 hPa, teda cca v 1500 m n.m. čakajú teploty nad úrovňou dlhodobého normálu a teploty by sa mali pohybovať medzi -1 až +3°C.  Trošku iné predpoklady má európsky model ECMWF, ktorý záver novembra očakáva skôr chladnejší a dokonca by mohol pribudnúť aj prírodný sneh.

Ideálne podmienky pre umelé zasnežovanie sú, ak sa teplota pohybuje na -5°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd