Pred nami sú teplotne nadpriemerné dni

Peter Minárik

Do našej oblasti mieri teplý vzduch, ktrorý priniesol do pobrežných oblastí Španielska a Francúzska v blízkosti Stredozemného mora rekordné teploty. V Španielsku dokonca teploty stúpali nad hranicu +25°C, čím pokorili najvyššie zaznamenané teploty na území Španielska počas januára.

Tento teplý vzduch však mieri ďalej na severovýchod, vrátane nášho územia ako vidieť na mape teplotných anomálii v hladine 850 hPa. Vzduch vo výškach by mal byť až o 10°C teplejší ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

To sa premietne aj do nižších hladín. V nadchádzajúcich dňoch náš čakajú na celom našom území kladné denné teploty. Sneh sa tak bude topiť takmer všade.

Predbežne to vyzerá, že zima by sa nad naše územie mohla vrátiť na začiatku februára. Vyhliadku na február si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd