Vo štvrtok sa citeľne ochladí. Budeme kúriť

Peter Minárik

Pred nami je výrazná zmena počasia. Dnes sa nad našim územím bude rozpadať studený front, čo podmieni popoludňajší rozvoj búrok. Tie dnes hrozia najmä na západe a v oblasti hôr. Zajtra však už búrková situácia bude o niečom inom. Do strednej Európy postúpi studený front a ten aj prejde cez naše územie.

Za ním sa tak otvorí veľmi studené prúdenie od severu. Krátke rukávy vymeníme za bundy. Teploty sa aktuálne pohybujú až okolo 15°C nad hranicou dlhodobého priemeru, no vo štvrtok sa maximá na našom území budú pohybovať už 5°C pod hranicou dlhodobého priemeru. Maximálne teploty vystúpia vo štvrtok len na +8 až +14°C, no na severe maximá nevystúpia vyššie ako na +4 až +8°C. 

V stredu k nám dorazí vlna búrok, ktoré postupne prejdú do dažďa. Nakoľko sa však bude ochladzovať, tak zrážky začnú postupne na horách prechádzať do snehových a vo štvrtok ráno hranica sneženia na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši poklesne na 500 až 600 m n.m. Ukážu sa tak opäť snehové vločky a budeme opäť musieť prikúriť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd