Irak zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,2

Ľubomír Franko

Veľmi silné zemetrasenie zasiahlo dnes o 19:18 nášho času Irak. Zemetrasenie dosiahlo magnitúdu 7,2 a očakáva sa, že spôsobilo veľké škody. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 32 kilometrov juho-juhozápadne od mesta Halajbah, na hraniciach Iraku a Iránu. Zemetrasenie si vyžiadalo zatiaľ 6 obetí a to v provincii Ghasr-e Shirin.

Veľmi silné zemetrasenie pocítilo takmer pol milióna ľudí, silné zemetrasenie 2,5 milióna a stredne silné zemetrasenie až takmer 15 miliónov obyvateľov. V oblasti okolo epicentra sú budovy slabé a ich základom je najmä hlina. Očakávajú sa desiatky obetí a zranených, takisto sa očakávajú a veľké škody. Do oblasti už boli vyslané záchranné zložky červeného kríža.

Zemetrasenia s magnitúdou 4,5 a viac sú bežne zaznamenávané na viacerých seizmografoch po celom svete a tak bolo tomu aj dnes. Zemetrasenie v Iraku zaznamenali aj seizmografy na Slovensku a to približne o 18:23 nášho času.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd