V Alpách výdatne snežilo

Zermatt Peter Minárik

Husté sneženie opäť zasypalo Alpy. Niekoľko oblastí je pre lavíny nedostupných. V priebehu dnešného dňa napadlo 30 až 50 cm snehu.

Asi 50 metrov široká a 250 metrov dlhá lavína spadla v stredisku Lech vo Vorarlbersku, kde zavalila jedného lyžiara a snowboardistu. Pád lavíny ale videli ďalší ľudia na svahu a rýchlo privolali záchranárov. Oboch mužov sa podarilo vyprostiť a neutrpeli žiadne zranenie.

Dve lavíny spadli taktiež v Bavorských Alpách, jedna z nich na hore Geigelstein, druhá na Brünnstein. 
V regióne Tirolsko a Vorarlbersko je od soboty podľa rakúskeho autoklubu ÖAMTC uzatvorených asi 30 cestných úsekov, napríklad cesta B 186 medzi Längenfeldom a Söldenom alebo B 180 pri Reschenskom priechode. "Vodičom v západnom Rakúsku odporúčame snehové reťaze", uviedol autoklub.

Strediska Sankt Anton am Arlberg a Zermatt v Alpách sú kvôli snehu odrezané od sveta.

Úplne odrezané je stredisko Sankt Anton am Arlberg, pretože sneh zatarasil príjazdovú cestu B 197 a zastavila sa železničná doprava medzi mestami Landeck a Bludenz. Rovnako je na tom švajčiarsky Zermatt. Jediná možnosť, ako stredisko opustiť, je letecká doprava. Medzi Zermattom a strediskom Täsch pendluje od dneška helikoptéra, uviedla agentúra DPA.

Zermatt bol kvôli snehu nedostupný už začiatkom januára, kedy tam muselo zostať okolo 13 000 turistov, ktorí čakali na pomoc niekoľko dní. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd