Od utorka nás čaká upršané a veterné počasie

Peter Minárik

Počasie sa aktuálne na našom území zlepšuje, ale už od utorka sa počasie na našom území veľmi výrazne zhorší. Cez naše územie postúpi studený front. To však nebude všetko. Tento studený front bude súčasťou rozsiahleho komplexu nízkeho tlaku vzduchu. Cez južnú Škandináviu sa od utorka začnú presúvať výrazné tlakové níže Tlak v strede tlakovej níže môže klesať až pod 950 hPa. V mnohých krajinách Európy sa tak očakáva veľmi veterné počasie. Na veterné počasie sa pripravte od utorka aj u nás. Vietor bude v nárazoch dosahovať rýchlosť 15 až 25 m/s, na horách až silu víchrice.

Okrem veterného počasia nás čakajú aj výdatné zrážky. Len v priebehu utorka spadne na našom území za 24 hodín 5 až 15 mm zrážok prevažne v kvapalnom skupenstve. 

V ďalších dňoch bude sychravé počasie pokračovať. Počas celého budúceho týždňa by na našom území malo spadnúť 20 až 50 mm zrážok, Čaká nás tak veľmi sychravé obdobie.

Očakávané celkové úhrny zrážok si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd