AKTUALITA: Prvá obeť povodní na Slovensku. Zomrel 26-ročný muž

Peter Minárik

Neutíchajúci dážď už tretí deň sužuje Slovensko. Hladiny tokov dosahujú až 3. stupeň povodňovej aktivity a voda už neohrozuje len domy, ale aj životy ľudí. Povodne si na Slovensku vyžiadali aj prvú obeť.

Povodňová situácia je na Slovensku aj naďalej pomerne kritická. Dážď stále neutícha a intenzívny lejak sužuje celé naše územie, a to aktuálne predovšetkým západné Slovensko, kde za uplynulých 12 hodín spadlo najviac zrážok.

Počas dnešného dňa spadlo najviac zrážok v oblasti Malých Karpát, kde za uplynulých 12 hodín spadlo od 20 do 45 mm. Najkritickejšia situácia je však na východe.

V oblasti východného Slovenska spadlo už aj viac ako 100 mm zrážok, v dôsledku čoho sa dvíhajú vodné toky až na úroveň povodňových stupňov. 

Vôbec najhoršia situácia je na Gemeri a Spiši, kde viaceré toky dosahujú až úroveň 3. povodňového stupňa a rozbúrené potoky a rieky si už vyžiadali aj prvú obeť aktuálnych povodní.

Rozvodnený potok v obci Jezersko strhol ešte počas včerajšieho večera 26-ročného muža, po ktorom vyhlásili pátranie.

Ako nás informovali horskí záchranári, tak jeho telo našli dnes dopoludnia a konštatovali smrť.

Aktuálna vlna dažďa a povodní tak má na Slovensku prvú potvrdenú obeť a kritická situácia by mala pretrvávať až do dnešného večera.

Zrážky v nočných hodinách ustanú, no ďalšie sa už teraz chystajú na naše územie a dorazia zajtra popoludní od juhu, pričom opäť budú výdatnejšie a môžu dočasne zvýšiť hladiny vodných tokov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd