AKTUÁLNE: Srbsko zasiahlo tornádo. Najmenej dvaja mŕtvi

AKTUÁLNE: Srbsko zasiahlo tornádo. Najmenej dvaja mŕtvi
Inđija Ľubomír Franko

Intenzívne tornádo sa prehnalo počas dnešného dňa cez diaľnicu neďaleko mesta Inđija v Srbsku. Živel spôsobil hromadnú dopravnú nehodu, pri ktorej zahynuli najmenej dvaja ľudia.

Nepriaznivé počasie panuje v týchto dňoch na Balkánskom polostrove. V oblasti severného Talianska sa nachádza tlaková níž, po ktorej prednej strane prúdi nad Srbsko teplý a vlhký vzduch. V ňom sa tvoria aj intenzívne búrky.

Silná búrka dnes okolo 14-tej hodiny zasiahla oblasť mestečka Inđija na severe Srbska. Búrka vo výraznej dynamike vyprodukovala tornádo, ktoré sa podľa svedkov prehnalo cez diaľnicu A1, ktorá spája Nový Sad a Belehrad.

Pri prechode tornáda cez diaľnicu podľa viacerých svedkov výrazne klesla viditeľnosť a zatiaľ z neznámych príčin došlo k nehode automobilu rakúskej značky Mercedes-Benz a kamiónu s prívesom.

Nehoda si vyžiadala najmenej 2 obete. Ide o starých rodičov, s ktorými sa v aute viezli ešte ďalšie tri vnúčatá. Všetky deti sú aktuálne v nemocnici, pričom niektoré sú zranené aj vážne. 

Nepriaznivé počasie dnes trápi veľkú časť Srbska. Okrem intenzívnych búrok a zrážok tam fúka aj silný vietor. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd