FOTO: Slovensko zasypal sneh. Polícia uzatvára cesty. Snežiť bude naďalej

Veronika Salayová

Na Slovensko výdatne sneží a to predovšetkým na severe Slovenska, kde v priebehu dnešného rána pribudlo niekoľko centimetrov snehu. Sneženie komplikuje dopravu a polícia uzatvára cesty. Snežiť bude do večera.

Mnohí Slováci najmä na západnom a strednom Slovensku sa dnes ráno zobudili do zasneženého rána. Vlna sneženia sa prehnala naším územím od skorých ranných hodín od západu smerom na stredné Slovensko, pričom najviac snehu pribudlo na severe Slovenska, kde sneženie spôsobuje výrazné komplikácie v doprave.

Aktuálne sneží najmä na severe, na strednom Slovensku a aj v severnejších oblastiach východného Slovenska. Sneženie tak komplikuje dopravnú situáciu na viacerých miestach.

Poľadovica na cestách

Sneh na cestách je na úsekoch v okolí Sliača, Žiliny, Martina, Kremnice a Prievidzi. V okolí Banskej Bystrice sa dokonca tvorí aj poľadovica.

Polícia pre husté sneženie a poľadovicu uzavrela horský priechod Donovaly pre vozidlá nad 10 metrov, ostatné horské priechody sú prejazdné. Avšak cez hraničný priechod Drietoma - Starý Hrozenkov už prejdete, informuje Stella centrum. Pozor aj na neupravené cesty v lokalitách Piešťan, Partizánske, Nováky a Prievidza, na úseku Makov - Bytča si Fačovské sedlo.

Kolóny aj dopravné nehody

Na cestách sa pre nepriaznivé poveternostné podmienky tvoria kolóny a od rána došlo aj viacerým dopravným nehodám. Kolóny sa tvoria na úseku Čadca - Svrčinovec z dôvodu skrížených kamiónov na českej strane. Rátajte tu s výrazným zdržaním, a aj na úseku Lipníky - Prešov do 20 min v oboch smeroch.

K nehodám došlo na úsekoch: za Strážou v smere do Terchovej, medzi Námestovom a Oravskou Jasenicou, pričom tento úsek je neprejazdný po tom, čo došlo k stretu 4 vozidiel.

Ďalej sú nehody medzi Kraľovanmi a Párnicou a na úseku Nitrianske Sučany - Nováky, kde sa zrazil autobus a osobné vozidlo.

Sneženie bude pokračovať

Počasie na našom území bude aj naďalej pod vplyvom vlhkého a chladného severozápadného prúdenia, v ktorom sa budú na severe Slovenska vyskytovať početné snehové zrážky. Výraznejšie sneženie pri teplotách okolo nuly tak na severe bude pokračovať.

Nasnežiť môže do večerných hodín ešte niekoľko centimetrov snehu. Situácia sa zlepší až večer, kedy sa súčasne začne od severozápadu vyjasňovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd