AKTUÁLNE: Vlaky do Maďarska jazdia odklonom. Silné búrky prerušili trať smerom do Maďarska

Veronika Salayová

V Maďarsku sa v dôsledku silných búrok zosunul svah na železničnú trať. Vlaky preto jazdia odklonom cez územie Slovenska. 

Výrazné búrky robia problémy nielen na území Slovenska, ale aj za hranicami. U našich južných susedov spôsobili početné búrky nemalé problémy. 

Pod vodou sa ocitlo viacero maďarských miest, pričom najhoršia situácia je v maďarskom hlavnom meste. V Budapešti sa valí voda ulicami a električky hromadne nepremávajú. 

Najviac zrážok dnes spadlo v okolí Pécsu na juhu krajiny a v Budapešti, kde spadlo až 50 mm zrážok. Voda v hlavnom meste nestíha odtekať, kanále sa vyplavujú, poklopy nebezpečne dvíhajú. 

Jednu z ciest na Fazekasovej ulici v hlavnom meste dokonca podmylo a je neprejazdná, informuje Idókép. Obrovské prívalové zrážky okrem toho vytopili aj obchody, kaviarne či mnohé domy. Škody po dnešných búrkach budú v Maďarsku obrovské.

Na trať sa zosunul svah

Množstvo vody spôsobilo aj zosunutie svahu neďaleko slovensko-maďarských hraníc. Na železničnej trati medzi Nagymarosom a Zebegény došlo k zosuvu pôdy, v dôsledku čoho sa železničná doprava medzi Szobom a Nagymarosom zastavila. 

Foto: railpage.net
Zosunutý svah na železničnú trať. Foto: railpage.net

Odklon na tejto trase do a z Maďarska je vedený cez hraničný prechod Rajka a niektoré spoje boli mimoriadne vedené odklonom cez stanicu Komárno. 

Cestujúcich do/z staníc Štúrovo a Nové Zámky sa odporúča, aby využili vnútroštátne spoje ZSSK. 

Situácia ostáva naďalej vážna, nielen na Slovensku, ale aj v iných európskych krajinách, kde dnes úradujú silné búrky. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd