AKTUÁLNE: Voda sa valí obcou Pichne. Zaplavila obec a unáša autá

Veronika Sádovská

Pršať dnes ešte ani zďaleka neprestáva. Po Spiši začalo vytápať aj obce na Hornom Zemplíne, kde steká hlavne voda z okolitých kopcov. K extrémnej situácii došlo v obci Pichne, kde voda zaplavila celú obec.

Ďalšie neprejazdné cesty a vytopené obce po búrkach a intenzívnych dažďoch sú na Hornom Zemplíne v okolí Sniny.

Úplne vytopená je obec Pichne. V posledných hodinách sa cez ňu prehnalo niekoľko konvektívnych zrážkových pásem, ktoré priniesli extrémne prívalové povodne. Mimoriadna povodeň sa prehnala celou obcou a strhávala so sebou aj autá.

Keďže bola pôda už dostatočne premočená, dnešné intenzívne zrážky už nemohla vstrebať. Na videu vidieť, že dosahuje výšku niekoľko desiatok centimetrov až jedného metra a dostala sa do niekoľkých desiatok domov.

Aktuálne v oblasti stále prší a tvoria sa nové potenciálne búrkové jadrá, ktoré produkujú výrazné zrážky, takže hladina vody sa ešte bude zvyšovať. Rozbúrená voda už zničila aj niekoľko áut a vymyla aj cestu.

Podľa obyvateľov takúto povodeň mali naposledy pred 15 rokmi. Podobne sú na tom aj obce v okolí ako napríklad Kamenica nad Cirochou a Hažín, kde sa voda vylieva na cesty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd