Alpy sa cez noc zabeleli. Do najvyšších hôr dorazilo husté sneženie

Veronika Salayová

Alpy zasiahlo počas uplynulej noci pomerne výdatné sneženie, ktoré do talianskych Álp prinieslo niekoľko centimetrov snehu. Alpy sa tak v priebehu noci výraznejšie zabeleli. 

Zatiaľ čo mnohé oblasti Európy majú na aktuálny dátum nadpriemerne teplé počasie, tak vo vyšších polohách Álp sneží. Prechádzajúci studený font priniesol do hôr pomerne výdatné sneženie.

Snehové vločky sa v Alpách objavili predovšetkým vo vyšších nadmorských výškach. Husté sneženie zasiahlo taliansky horský priesmyk Passo dello Stelvio v nadmorskej výške 2 700 m n. m.

Passo dello Stelvio je najvyššie položený horský priesmyk Východných Álp a druhý najvyšší v Alpách. Priesmykom často prechádza etapa cyklistických pretekov Giro d’Italia.

Sneh sa trvalo neudrží

V oblasti napadlo niekoľko centimetrov snehu, avšak nejde o prvé sneženie v nadchádzajúcej zimnej sezóne. Prvé sneženie dorazilo do Álp už 9. septembra, kedy taktiež nasnežilo niekoľko centimetrov snehu. 

Sneženie v nižších polohách Álp sa zatiaľ neočakáva, pretože nadpriemerne teplé počasie panuje aj v Alpách. Na bohatšiu a trvalejšiu snehovú nádielku si ešte treba počkať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd