Ani dnešný deň nebude bez búrok. Prvé vznikli na severovýchode Slovenska

Dominik Cenkner

Dnešné predpovede počasia hovorili o možných búrkach. Ukázali sa ako pravdivé. Prvé z nich sa sformovali po 11:30 h na severovýchode územia.

Počasie počas dnešného dňa u nás ovplyvňuje tlaková níž, ktorá do našej oblasti zasahuje od severu. V kombinácii s vyššími teplotami sa preto tvoria aj búrky.

Prvé sa sformovali na slovensko-poľskom pohraničí, krátko po 11:30 h. Zatiaľ však nie sú sprevádzané výraznou bleskovou činnosťou.

Detekcie bleskov zatiaľ nad našim územím zaznamenali len 2 údery bleskov. Toto číslo však s pribúdajúcimi hodinami narastie.

Búrky sú doposiaľ sprevádzané so zrážkami. Z radarových údajov vyplýva, že v oblasti mohlo spadnúť od 5 do 10 mm zrážok.

Silnejšie búrky prídu zajtra

Búrky počas dnešného dňa by nemali byť obzvlášť výraznejšie. To sa však nedá povedať o zajtrajšku.

Od severozápadu začne do našej oblasti postupovať studený front. Ten prinesie dážď a predovšetkým na jeho čele sa budú vyskytovať výraznejšie búrky.

Stane sa tak vďaka tomu, že studený front bude oddeľovať teplotne výrazné vzduchové hmoty. Za týmto studeným frontom totiž začne do našej oblasti prenikať studený vzduch.

Počasie v nasledujúcich dňoch preto bude pomerne pestré. Aktuálnu polohu búrok sledujte prostredníctvom nášho iRadaru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd