Babie leto na Slovensku pokračuje: Užite si posledných pár dní, kým nepríde dážď

Veronika Salayová

Babie leto na Slovensku pokračuje aj tento týždeň. Užite si preto ešte niekoľko dní príjemného jesenného počasia do sýtosti, keďže na konci tohto týždňa príde zmena − babie leto skončí a opäť príde dážď. 

Počasie na Slovensku dnes formuje tlaková výš, ktorej stred sa dnes presunie z južných oblastí Poľska nad západnú Ukrajinu. Po západnom okraji bude do našej oblasti prúdiť teplý a suchý vzduch. 

Týždeň tak odštartujeme slnečným a teplým počasím, akým sa vyznačuje typické babie leto. Teploty dnes vystúpia až na +20 °C, avšak popoludním a večerom môže byť na západe a  juhozápade viac oblačnosti. Zrážky dnes nehrozia. 

V ranných hodinách si treba dať pozor na hmlu a cez deň môže miestami, najmä na západe, fúkať aj silnejší vietor, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 45 km/h. 

Vyhliadka na ďalšie dni

Nasledujúce dni bude prevládať stabilné počasie s minimom zrážok a s teplotami do +20 °C. Opäť treba počítať s rannými hmlami a miestami s nízkou oblačnosťou.

V utorok sa môžu na severe Slovenska objaviť prehánky a slabé zrážky a na hrebeňoch Tatier môže slabo snežiť. Ojedinelé slabé zrážky možno očakávať aj počas stredy a štvrtka. 

Zmena počasia sa podľa aktuálnych modelov chystá v priebehu piatku, kedy od západu začne pribúdať oblačnosť a postupne sa rozprší. Daždivé počasie by malo prevládať aj počas víkendu.

Babie leto síce pokračuje, ale nepotrvá už dlho. Vychutnajte si preto tieto dni naplno a užite si zrejme posledné teplé slnečné lúče v tomto roku. 

Viac o vývoji teplôt na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd