Babie leto s teplotami do +25 °C zotrvá. Kedy sa ochladí ?

Babie leto s teplotami do +25 °C zotrvá. Kedy sa ochladí ?
Peter Minárik

Pred nami je veľmi teplý týždeň, ktorý bude lámať teplotné rekordy. Maximálne teploty sa budú pohybovať až okolo hranice +25 °C. Ochladenie sa zatiaľ čaká až v závere mesiaca.

Extrémne počasie je pred nami. Počasie totiž aj naďalej bude pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, okolo ktorej k nám bude prúdiť veľmi teplý vzduch.

Jeho prílev do našej oblasti bude tak výrazný, že bude počas dňa dvíhať teploty vzhľadom na súčasnú ročnú dobu skutočne na extrémne hodnoty.

Už dnes sa očakávajú maximálne teploty až na úrovni +25 °C, pričom veľmi teplo bude aj nasledujúce dni.

Je dokonca takmer isté, že počas tohto týždňa zaznamenáme letný deň, teda deň pri ktorom teplota prekoná hranicu +25 °C. 

Takéto veľmi vysoké teploty čakajú naše územie počas celého pracovného týždňa. Vzhľadom na dlhodobý priemer tak očakávané teploty budú aj o viac ako 10 °C nad hranicou dlhodobého normálu. 

Ochladzovať sa bude až v závere mesiaca. Numerické modely počítajú s tým, že ochladenie nás čaká v druhej polovici budúceho týždňa.

Od severozápadu by k nám mal postúpiť studený front, ktorý preruší stabilný charakter počasia a čakajú nás výraznejšie zrážky a prepad teplôt.

Nemalo by sa však predbežne jednať o nič nezvyčajné. To sa len teploty dostanú na úroveň dlhodobého normálu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd