Blesk udrel v Detve do rodinného domu

Peter Minárik

Množstvo bleskov, ktoré aj v týchto chvíľach udierajú na našom území si nevyberajú miesto ani čas. Jeden z bleskov vystrašil obyvateľov domu v Detve do ktorého udrel.

Slovenskom za ženie niekoľko búrok. Ich aktivita je však už slabšia ako v priebehu rána, no počas dnešného dňa budú búrky extrémnejšie a to predovšetkým počas dnešného popoludnia.

Udrelo už takmer 10 000 bleskov

V priebehu dnešného rána a dopoludnia sú búrky na Slovensku sprevádzané predovšetkým výraznejším dažďom. Ani ten však zatiaľ výraznejšie problémy nespôsobil.

Na našom území evidujeme zrážkové úhrny zväčša do 30 mm zrážok a prívalové zrážky sa zatiaľ nevyskytli. Nevyskytuje sa ani krupobitie a tak najnebezpečnejším sprievodným javom búrok sú blesky.

Tie od dnešného rána do 11:15 udreli už v tisíckach. Detekcia bleskov eviduje, že na našom území udrelo zatiaľ takmer 9900 bleskov, pričom prevažná časť udrela na západnom Slovensku.

doteraz zaznamenané blesky nad Slovensko, zdroj: blesky.bourky.cz
doteraz zaznamenané blesky nad Slovensko, zdroj: blesky.bourky.cz

Blesk udrel do domu

Blesky si svoj cieľ kam udrú nevyberajú a práve to môže viesť aj ku tragédii. Jeden z bleskov dnes predpoludním udrel do domu v Detve.

Hasiči informovali, že blesk udrel do rodinného domu na Cintorínskej ulici v Detve. 

Na miesto vyrazili hasiči, ktorí následky úderu blesku kontrolujú. Blesk spôsobil majiteľke domu šok a musela byť privolaná záchranná zdravotná služba.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd