Blíži sa citeľné ochladenie. Večer dorazia búrky a výdatnejší dážď

Peter Minárik

Na naše územie sa blíži zmena počasia. Symbolicky sa tak stane na prelome augusta a septembra, teda v posledný deň meteorologického leta.

Dnešný deň v kalendári značí koniec meteorologického leta a od zajtra nás čaká začiatok meteorologickej jesene. Táto zmena bude počas nasledujúcich hodín výrazná aj v charaktere počasia na našom území.

Počasie totiž aj naďalej ovplyvňuje studený front, na ktorom sa už niekoľko dní tvoria v Európe pomerne výrazné búrky a inak tomu nebude ani počas dnešného dňa.

Búrky sa začnú vytvárať predovšetkým v oblasti Jadranu a severného Balkánu a v priebehu večerných a nočných hodín sa nad naše územie začne od juhozápadu nasúvať pole zrážok, na čele ktorého k nám môžu doraziť aj búrky.

Neočakáva sa však, že by búrky mali byť na našom území nejaké výraznejšie, ale čo sa očakáva je to, že k nám dorazia výraznejšie zrážky spolu s ochladením.

Na studenom fronte sa totiž prehĺbi samostatná tlaková níž, ktorá začne postupovať cez naše územie a prinesie spomínané výdatnejšie zrážky.

Noc na utorok a celý utorok by sa mal niesť v znamení oblačného až zamračeného počasia s početnými zrážkami, ktoré by mohli byť aj výraznejšie. Lokálne môže spadnúť 40 až 50 mm zrážok, pričom plošnejšie úhrny zrážok by sa mali pohybovať od 10 do 30 mm.

Okrem výrazných zrážok nás čaká aj citeľné ochladenie. Maximálne teploty by zajtra mali na našom území pri oblačnom a upršanom počasí vystúpiť len ojedinele nad hranicu +20 °C.

Zajtrajší, prvý deň meteorologickej jesene, tak prinesie skutočne príznačné upršané, sychravé a chladné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd