Blíži sa sneženie. Problémy spôsobí najmä v okolí Bratislavy

Blíži sa sneženie. Problémy spôsobí najmä v okolí  Bratislavy
Peter Minárik

Už v sobotu k nám po dlhšom čase dorazia ďalšie zrážky. Tie však nezasiahnu celé naše územie, ale budú sústredené predovšetkým do oblasti krajného západu, severozápadu a severu nášho územia. 

K nášmu územiu sa blíži studený front, ktorý už v týchto chvíľach sa nachádza nad Nemeckom a v priebehu zajtrajšieho dňa bude postupovať cez Poľsko, Česko a Rakúsko k nám. Počasie u nás začne ovplyvňovať už krátko po poludní. 

Studený front bude počasie na našom území ovplyvňovať od sobotňajšieho popoludnia až do nedeľňajšieho poludnia a prinesie zrážky, ktoré však nebudú plošné. Studený front totiž cez naše územie neprejde a bude sa na Slovensko-Českom pohraničí rozpadávať.

A práve do týchto oblastí prinesie studený front zrážky, ktoré by mali byť spočiatku vo všetkých polohách snehové, no postupne sa hranica sneženia bude pohybovať okolo výšky 250 až 300 m n.m. Snehové zrážky by mali zasiahnuť najmä krajný západ a sever územia, kde môže napadnúť niekoľko centimetrov snehu.

očakávaná výška nového snehu
očakávaná výška nového snehu

V oblasti Malých Karpát by mohlo napadnúť až okolo 10 cm snehu. Ostatné oblasti Slovenska obdržia do 5 cm nového snehu. 

V súvislosti so snežením sa očakávajú komplikácie predovšetkým v kopcovitých častiach Bratislavy a jej okolia ako aj na Záhorí. Napríklad v takom centre Bratislavy sa však očakávajú skôr zrážky zmiešané, prípadne kvapalné.

TIP: Prihláste sa k odberu meteospravodajstva a už Vám nič podstatné neunikne. ODOBERAŤ TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd