Blížia sa mrazy. Mrznúť môže aj v nížinách. Teplota poklesne k -5 °C

Peter Minárik

Našu oblasť čaká nadchádzajúce dni veľmi chladné počasie, ktoré prinesie aj mrazy. Teploty by počas nočných a ranných hodín mohli klesať až k úrovni -5 °C.

Slovensko má pred sebou veľmi chladné počasie. Na oblohe sa síce oblačnosť zmenší, no bude slnečno, ale aj veľmi chladno.

Chladné počasie sa nebude týkať len severných regiónov Slovenska, prípadne studených dolín, ale prakticky celého územia a aj v nížinách sa môžu vyskytovať mrazy.

Slnečné, no studené počasie

Aktuálne sa nad Stredomorím nachádza rozsiahla tlaková níž, ktorá ovplyvňuje počasie v širšom okolí Stredomoria. Prináša tu oblačné a upršané počasie.

To počas uplynulých hodín a ešte aj počas dnešného dňa na západe ovplyvňovalo aj počasie u nás. Od východu sa však začne počasie výraznejšie zlepšovať.

Môže za to tlaková výš, ktorá je usadená nad Ruskom a po jej okraji bude do našej oblasti od východu prúdiť veľmi chladný vzduch v dôsledku čoho budú teploty klesať poriadne nízko.

Teploty poklesnú pod nulu

Počas nadchádzajúcich dní a predovšetkým počas víkendu nás čaká studené počasie. Maximálne denné teploty sa budú pohybovať od +8 °C na severe po +17 °C na juhu nášho územia.

Na súčasnú ročnú dobu nás tak čakajú slabo podpriemerné teploty no ešte chladnejšie bude počas noci. Nakoľko tlaková výš prinesie počas víkendu jasné až polojasné počasie, tak pri vyjasnení budú teploty klesať pomerne nízko.

Počas nočných hodín budú teploty na našom území klesať na +5 až 0 °C, no na strednom a východnom Slovensku môže byť ešte o čosi chladnejšie. Tu by mohli teploty klesať na 0 až -5 °C. Nočné a ranné mrazy tak môžu na našom území narobiť škody.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd