Bolesť hlavy a horšia koncentrácia. Tlak začal prudko stúpať

Bolesť hlavy a horšia koncentrácia. Tlak začal prudko stúpať
Peter Minárik

Počas uplynulej noci začal tlak vzduchu na našom území prudko stúpať a stúpa ešte aj teraz. Mnohým ľuďom to dnes môže priniesť bolesti hlavy a horšiu koncentráciou. Najvyšší by mal byť tlak v priebehu večerných hodín.

Z Britských ostrovov sa dnes nad centrálnu Európu pomerne rýchlo nasúva tlaková výš. Jej stred sa dnes večer bude nachádzať nad východným Rakúskom a tlak v strede tejto tlakovej výše sa bude pohybovať okolo úrovne 1048 hPa, čo sú vysoké hodnoty.

Hodnoty tlaku vzduchu, ktoré sa dnes čakajú budú patriť k tým najvyšším, aké boli na našom území namerané. Rekordy však patria rokom 1902 a 1907, kedy tlak prekonal 1050 hPa. Dnes bude hranicu 1050 hPa tlak vzduchu len atakovať.

Zaujímavý je aj prudký nárast tlaku. Ešte včera napoludnie sa priemerné hodnoty tlaku na našom území pohybovali okolo 1030 hPa, dnes napoludnie to bude až 1045 hPa a večer na západe až 1048 hPa. 

Rýchly nárast atmosferického tlaku a s ním spôsobený nárast hmotnosti kyslíka vo vzduchu spôsobuje nadmernú stimuláciu ľudského nervového systému, čo sa prejavuje bolesťami hlavy alebo horšiou koncentráciou. 

Najvyššie hodnoty tlaku vzduchu sa očakávajú dnes večer. Ak sa tak dnes nebudete cítiť ,,v pohode,, môžete to dať za vinu atmosferickému tlaku. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd