Bratislavu zasiahol búrkový systém. Niektoré cesty sú v hlavnom meste neprejazdné

Veronika Salayová

Počas uplynulej noci dorazil mohutnú búrkový systém aj nad územie Slovenska, kde zasiahol krajný západ. Do Bratislavy priniesol výdatné zrážky, pričom úhrny na niektorých miestach boli obrovské. 

Búrkový systém, ktorý vznikol Rakúsku, počas noci okolo 0:00 hod., dorazil aj nad krajný západ Slovenska, kde sa postupne začal rozpadať, ale aj napriek tomu priniesol veľmi výdatné zrážky.

Najviac zrážok spadlo po polnoci na bratislavskom letisku, kde podľa SHMÚ spadlo 50,4 mm zrážok. Na zrážkomernej stanici Bratislava-Dunaj spadlo o niečo menej, a to 48,9 mm zrážok.

Podľa sieti súkromných staníc Wunderground spadlo na letisku až 60 mm zrážok. Veľký úhrn bol zaznamenaný aj na bratislavskej Kolibe, kde spadlo 47 mm zrážok, v Devínskej Novej Vsi 48 mm a  v Podunajských Biskupiciach súkromná sieť dokonca zaznamenala až 87 mm úhrn.

Takýto veľký úhrn spôsobil, že viaceré cesty a podjazdy v hlavnom meste ostali neprejazdné. V Bratislave na Gagarinovej je ráno pre vysokú hladinu vody neprejazdný podjazd pod Mierovou ulicou, pričom pred podjazdom sa v oboch smeroch tvoria dlhé kolóny.

Kanalizácia nestíha odtekať

Na mieste sú aj dopravní policajti, ktorí uvedenú ulicu v oboch smeroch uzatvorili a dopravu odkláňajú na okolité ulice. Pre vysokú vodu je v Bratislave neprejazdný aj podjazd na ulici Domové role. 

Obyvatelia Ružinova hlásia, že viaceré ulice sú zaplavené a kanalizácia nestíha odtekať. Situáciu na cestách netreba podceňovať a policajti vyzývajú ľudí k opatrnosti. 

Dnes sa situácia ohľadom búrok a zrážok na našom území upokojí. Nad rozhraním Slovenska, Rakúska a Českej republiky sa rozpadáva zvlnený studený front spojený s tlakovou nížou a zrážky na západnom Slovensku doznievajú.

Dnešok prinesie polooblačné až oblačné počasie s teplotami do +29 °C. Viac o vývoji teplôt na našom území nájdete TU.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd