Budúci týždeň dorazí sneženie. Napadne aj cez 10 cm

Budúci týždeň dorazí sneženie. Napadne aj cez 10 cm
Ľubomír Franko

Január sa niesol v charaktere stabilného počasia. Záver mesiaca a začiatok februára prinesú cyklonálne počasie s početnými zrážkami.

V týchto dňoch ovplyvňuje počasie na našom území rozsiahla tlaková výš. Pozorujeme stabilné, v nížinách hmlisté počasie, no aj výrazne nízku rozlohu snehovej pokrývky. 

Situácia by sa mala zmeniť počas budúceho týždňa

V pondelok sa v oblasti Islandu prehĺbi tlaková níž, po ktorej prednej strane začne do oblasti Európy prenikať chladný vzduch. Už v utorok by mal na naše územie doraziť studený front, ktorý prinesie na viaceré miesta sneženie.

Naše územie sa bude ale nachádzať na rozhraní chladného a teplého vzduchu. Snežiť tak bude najmä od stredných polôh, v nížinách (a to hlavne na juhozápade) sa očakáva prevažne dážď alebo dážď so snehom.

Očakávaný úhrn zrážok do 3.2.2020
Očakávaný úhrn snehových zrážok do 3.2.2020

Cyklonálne počasie a časté zrážky by mali trvať od utorku približne do konca týždňa. Modely očakávajú počas tejto doby celkovo od 10 do 30 centimetrov nového snehu.

Buďte informovaní o najdôležitejších správach a aktualitách. Prihláste sa TU na odber dôležitých noviniek.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd