Búrkový komplex sa už tvorí. Na Slovensko dorazia búrky zajtra

Peter Minárik

V oblasti Álp sa začal vytvárať búrkový komplex, ktorý počasie na našom území začne ovplyvňovať v priebehu nadchádzajúcich hodín. Prvé búrky sa očakávajú už skoro ráno.

Prvé búrky sa už v našom regióne vytvorili a v nadchádzajúcich hodinách ich bude pribúdať. Počasie v našej oblasti aktuálne ovplyvňuje vlniaci sa studený front, zatiaľ čo pred týmto frontom prúdi do našej oblasti aj naďalej veľmi teplý vzduch.

Ten pripraví atmosféru na búrky tým, že ju labilizuje a v tomto labilnom vzduchu sa počas večerných a nočných hodín začnú búrky rozrastať.

Búrlivo zatiaľ najmä v oblasti Álp

Búrkový komplex sa práve v týchto chvíľach vytvára v oblasti Álp a na západe Nemecka, kde búrky hrozia aj v tých najviac postihnutých oblastiach.

Búrky sú tu aktuálne sprevádzané predovšetkým prívalovými lejakmi, ktoré môžu do niektorých oblastí priniesť aj niekoľko desiatok milimetrov zrážok. Počas nadchádzajúcich hodín sa posunú ďalej.

Jedna búrková vlna sa bude zo západného Nemecka presúvať priamo cez centrálne Nemecko smerom k severovýchodu až k severu. Na jej čele bude dochádzať aj k silnému nárazovému vetru. Nás sa však týka druhá búrková vlna, ktorá sa sformuje v oblasti Álp a odtiaľ bude cez Rakúsko postupovať smerom k nášmu územiu.

Búrky dorazia ráno

Búrkový systém sa počas noci a ranných hodín bude blížiť od západu smerom k nášmu územiu. Prvé búrky by sa na našom území mohli ukázať okolo 5:00.

Najskôr zasiahnu búrky okolie Bratislavy a krajného Záhoria, pričom v priebehu ranných hodín sa búrky budú rozvíjať a postupovať budú postupne smerom cez naše územie.

Na čele búrok sa očakáva silnejší vietor, no predovšetkým búrky prinesú výraznejšie zrážky. V ktorých okresoch Slovenska očakávať zajtra ráno búrky si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd