Búrky budú dnes intenzívnejšie. Pozrite si kde a kedy dorazia

Búrky budú dnes intenzívnejšie. Pozrite si kde a kedy dorazia
Ľubomír Franko

Aj dnes sa na našom území vyskytnú prehánky alebo búrky. Ojedinele už môžu byť aj intenzívnejšie.

Počas včerajšieho dňa sa nad našim územím vlnilo frontálne rozhranie. Na viacerých miestach Slovenska sa vyskytli prehánky alebo búrky. Najmenej zrážok spadlo na východe, kde tvorbe búrok zabránili ranné zrážky.

Počas dnešného dňa bude dominantným útvarom brázda nízkeho tlaku vzduchu, ktorá bude vo vyšších vrstvách ovzdušia zasahovať od severovýchodu aj nad naše územie. 

Brázda nízkeho tlaku vzduchu spôsobí, že najmä na strednom a východnom Slovensku dnes očakávame prevažne oblačné počasie s prehánkami a búrkami.

Prvé búrky sa očakávajú na severe východného Slovenska už počas ranných hodín, postupne ich pribudne aj v ďalších severných okresoch stredného a východného Slovenska. 

Búrky môžu byť aj intenzívne a to najmä na strednom a na severe východného Slovenska. Ojedinele môžu priniesť väčšie krúpy či prívalové zrážky. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd