Búrky dnes začnú vznikať v oblasti hôr. Presunú sa na západ

Búrky dnes začnú vznikať v oblasti hôr. Presunú sa na západ
Peter Minárik

Aj sobota prinesie na naše územie veľmi búrlivé počasie. Prvé búrky sa začnú vyskytovať v oblasti hôr a postupne sa budú rozširovať smerom nad západ.

Na našom území ovplyvňuje počasie studený front, ktorý v priebehu dnešného dňa prinesie opäť búrkovú činnosť. Tá by podľa predpovedí mala byť najintenzívnejšia na západe nášho územia.

Prvé búrky sa na našom území začnú vytvárať v oblasti hôr. V prvej polovici dňa sa búrky očakávajú predovšetkým na západnom a strednom Slovensku.

V týchto oblastiach by mali byť búrky sprevádzané najmä výraznejšími zrážkami. V priebehu popoludnia a večera sa búrky presunú aj nad západ územia.

Veľmi búrlivo by malo byť na mnohých miestach, pričom miestami sa môžu vyskytnúť aj intenzívnejšie prejavy búrok ako krúpy, či silný nárazový vietor.

Búrková činnosť by mala na západe nášho územia ustávať až v nočných hodinách a postupne prejde do dažďa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd