Búrky s vetrom sa prehnali Slovenskom. Zanechali spadnuté stromy

Veronika Sádovská

Búrky dnes priniesli hlavne silný vietor a intenzívny lejak. Bratislavou sa prehnal downburst. Silný vietor však spôsoboval problémy aj v iných oblastiach Slovenska.

Búrkový systém sa dnes prehnal západným Slovenskom. Začal postupovať z juhu a pokračoval smerom na sever až severovýchod. 

Najprv zasiahol samotné hlavné mesto. V priebehu pár minút sa Bratislava ocitla v hustej zrážkovej stene.

Downburst priniesol silný vietor, ktorý skomplikoval hlavne dopravu popadanými konármi. Webkameru umiestnenú na budove TV JOJ dokonca vietor aj otočil.

Neskôr sa systém presúval Považím a stále vystrájal silný vietor. V Senici dokonca spadol obrovský strom rovno na odparkované auto. Našťastie sa v tom čase vo vnútri nikto nenachádzal.

Komplikácie spôsobil vietor aj v Žiline. Postupne so západom slnka začali slabnúť aj búrky. Tie posledné sa objavili na Kysuciach, nemali však už takú intenzitu.

Búrky dnes neboli elektricky veľmi aktívne. Detekcia bleskov zaznamenala celkovo len okolo 475 bleskov.

Dnešné búrky boli skôr krátkodobé, spadlo pri nich do 10 mm zrážok a na Záhorí padali aj krúpy. Systém sa už presunul nad Poľsko, kde momentálne slábne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd