Búrky sa ozvú na Slovensku už čoskoro. Problémy však spôsobí až vietor

Peter Minárik

Na Slovensku sa už o chvíľu zmení počasie. Mimoriadne teplé a slnečné počasie, ktoré sme tu mali aj počas víkendu preruší prechod studeného frontu. Ten začne cez naše územie postupovať už popoludní.

Máme za sebou pekný a stabilný víkend. Stabilné a teplé počasie pokračuje aj dnes. Teploty už na našom území stúpajú aj nad hranicu +30 °C, ale už o niekoľko hodín príde zmena.

Prinesie ju studený front, ktorý začal už počas včerajšieho dňa postupovať cez našu oblasť. V priebehu dnešného dňa ovplyvní v dominantnej miere počasie aj na našom území.

Prvé búrky sa začnú objavovať už popoludní. Vyskytnú sa predovšetkým na severe a východe územia. Búrky by však nemali byť výraznejšie. Najväčšie problémy môže spôsobiť nárazový vietor, ktorý sa rozfúka na čele postupujúceho studeného frontu. Ten by mohol dosahovať nárazy o sile 15 až 23 m/s,

Pravdepodobne najzaujímavejšia situácia sa očakáva vo večerných hodinách na západe. Tu by sa malo vytvoriť zrážkové pole, ktoré prinesie aj ojedinelé búrky, ale čo je najpodstatnejšie je prechodné zosilnenie vetra.

Silný vietor by mal zasiahnuť Podunajskú nížinu po 20:00 a priniesť by mal nárazy vetra s rýchlosťou aj okolo 25 m/s.

Dnešný prechod studeného frontu, prinesie búrky, ale tie by nemali byť plošnejšieho charakteru a najväčšie problémy tak môže spôsobiť vietor.

Viac o situácii v jednotlivých okresoch Slovenska nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd