Búrky sa už tvoria v našej oblasti.Slovensko zasiahnu počas zajtrajška

Peter Minárik

Na studenom fronte, ktorý začal ovplyvňovať počasie v našej oblasti sa začali vytvárať v našej oblasti búrky. Naše územie dnes zasiahnu len výnimočne, no už zajtra budú búrky početnejšie.

Nad strednou Európou sa v týchto chvíľach dostáva frontálny systém, ktorý sa tu vlní. Na tomto studenom fronte dochádza k tvorbe zrážok a už aj búrok.

Tento frontálny systém prinesie početnú búrkovú aktivitu do oblasti strednej Európy už počas dnešného dňa. 

Prvé búrky sa vytvárajú v Nemecku a v Rakúsku, predovšetkým v oblasti Álp. Najvýraznejšie búrky sa však v týchto chvíľach vyskytujú v Taliansku.

V nadchádzajúcich hodinách nás najviac zaujíma búrková činnosť, ktorá sa bude vytvárať v oblasti Álp. Tu by sa totiž mal vytvoriť výraznejší búrkový komplex, ktorý vo večerných hodinách začne postupovať cez Maďarsko. 

V neskorších večerných a v nočných hodinách by sa ojedinelé búrky mohli vyskytnúť aj na juhu územia. Oveľa zaujímavejšia situácia sa však črtá počas zajtrajšieho dňa.

Studený front začne postupovať už priamo našim územím a búrky sa očakávajú na mnohých miestach nášho územia.

Prvé búrky sa objavia zajtra už okolo poludnia v západnej časti územia a postupne sa budú rozširovať nad naše územie. Búrky prinesú prívalové zrážky, krúpy a zosilnenie vetra. Viac o situácii vo vašom okrese si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd