Búrky sa vracajú. Západ zasiahnu v nedeľu hneď dve búrkové vlny

Peter Minárik

Koniec tohto týždňa prinesie na naše územie zhoršenie počasia v podobe prehánok a búrok, ktoré zasiahnu predovšetkým západ Slovenska. Prvé búrky by sa mali ukázať už v nedeľu v ranných hodinách.

Po niekoľkých dňoch stabilného počasia sa na naše územie vracajú horúčavy a búrky, ktoré sa vyskytnú na konci tohto týždňa. V nedeľu počasie na našom území ovplyvnia hneď dve zrážkové vlny.

Počas víkendu tak na našom území síce zavládne horúce počasie, ale letné počasie budú znepríjemňovať búrky, ktoré sa ozvú už v nedeľu ráno.

Bude teplo a dusno

Situácia v našej oblasti bude vyzerať tak, že po zadnej strane tlakovej výše, ktorej stred sa nachádza nad východnou Európou bude do našej oblasti prúdiť teplejší a vlhší vzduch.

Tento vzduch sa bude veľmi dobre labilizovať, v dôsledku čoho budú vznikať búrky a na pocit bude veľmi nepríjemný. Predovšetkým od nedele nás čaká na západe dusné počasie.

Súčasne začne od západu cez Európu postupovať studený front, ktorý sa priamo nad našou oblasťou zvlní a na tomto vlniacim sa studenom fronte budú vznikať jednotlivé búrkové vlny.

Prvé búrky už v nedeľu

Prvá búrková vlna sa začne v našej oblasti vytvárať ešte v sobotu. Búrky zasiahnu predovšetkým Nemecko, Rakúsko a Česko. Počas noci na nedeľu sa budú presúvať smerom na východ cez Rakúsko a stále budú pomerne pri živote. Na západ Slovenska by prvé búrky a zrážky mohli doraziť už v nedeľu v ranných hodinách.

Počas nedele bude prevládať na našom území opäť prevažne jasné a teplé počasie. Ďalšia vlna búrok nás čaká počas nedeľňajšieho večera. Nad alpskou oblasťou začne vznikať ďalšia vlna búrok, ktorá sa vo večerných hodinách dá do pohybu smerom na východ a na naše územie dorazí v nedeľu vo večerných, prípadne nočných hodinách.

Búrky tak počas nedele zasiahnu predovšetkým západne Slovensko, kde očakávajte výraznejšie zrážky a prechodné zosilnenie vetra.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd