Búrky sa vrátia vo štvrtok. Udrú najskôr na západ

Peter Minárik

Búrky sa nad naše územie vrátia už čoskoro. Počasie totiž ovplyvní presúvajúci sa front, ktorý prinesie do teplého prostredia aj vlhký vzduch. Búrky tak budú mať opäť k dispozícii labilné prostredie pre svoj vývoj.

Včerajší aj dnešný deň sa niesol v pokojnom počasí. Pokojné počasie bude prevládať na našom území aj počas zajtrajšieho dňa. Vo štvrtok však už treba zbystrieť. Opäť k nám totiž dorazia búrky.

O ne sa pričiní front, ktorý sa nasunie nad našu oblasť. Do teplého vzduchu, prinesie aj potrebnú vlhkosť, čím sa takáto vzduchová hmota začne labilizovať. Vo štvrtok popoludní a podvečer by instabilita na západe územia mala rásť až nad 1800 J/Kg.

V tomto labilnom vzduchu sa začnú vytvárať prehánky a búrky. Tie by mali byť opäť sprevádzané krúpami a nebezpečnými prívalovými zrážkami. 

Ako vidieť na zrážkovej mape, tak na búrky sa pripravte vo štvrtok v celej severozápadnej polovici územia, no najmä na západnom Slovensku. V piatok sa rozšíria búrky aj nad východ.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd