Búrky sú už za hranicami Slovenska. Viac ich bude popoludní

Peter Minárik

Počasie na našom území začína ovplyvňovať studený front, ktorý prevezme pod kontrolu počasie na Slovensku počas nasledujúcich dní. Prvé búrky sú už za hranicami nášho územia.

Zmena počasia sa na naše územie blíži. Tá ešte nie je badateľná na viacerých miestach Slovenska, ale v oblasti Bratislavy a krajného západu je už veľa oblačnosti, čo súvisí so studeným frontom, ktorý v týchto chvíľach začína ovplyvňovať počasie aj na našom území.

Oblačnosť pribúda

Na väčšine územia je aktuálne slnečno, no na spomínanom juhozápade je už veľa oblačnosti a z Bratislavy vidieť už aj prvé búrky v oblasti Rakúska. Detekcia bleskov zaznamenala v oblasti Rakúska už niekoľko stoviek bleskových úderov.

V priebehu nasledujúcich hodín sa treba pripraviť na to, že búrok bude na našom území pribúdať. Vyskytovať sa budú tzv. predfrontálne búrky, ktoré sa najskôr objavia na západnom Slovensku a postupne aj na ďalších miestach nášho územia, predovšetkým v oblasti hôr.

Dnešné búrky budú sprevádzané predovšetkým zosilnením zrážkovej činnosti, no v jadrách jednotlivých búrkových buniek sa môžu vyskytovať aj krúpy.

Ochladí sa a postupne aj rozprší

Počas dnešného dňa teda na našom území počítajte s búrkami, no v priebehu večerných hodín nás čaká ďalšie zhoršenie počasia.

Od juhovýchodu až juhu sa bude nad naše územie nasúvať zrážková činnosť, ktorá už počas nadchádzajúcej noci prinesie výraznejšie zrážkové úhrny.

Dážď by sa mal vyskytovať na mnohých miestach nášho územia, pričom zotrvávať by mal až do soboty.

Okrem dnešných búrok a blížiacich sa zrážok nás čaká aj citeľné ochladenie. Dnes teda bude ešte na východe veľmi teplo, ale už zajtra sa výraznejšie ochladí a maximálne teploty poklesnú pod +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd