Búrky zasiahnu Slovensko už o pár hodín. Mieria na celé územie

Peter Minárik

Zatiaľ čo v týchto chvíľach sa výrazné búrky ženú Českom, tak už v priebehu nasledujúcich hodín sa dočká aj naše územie. Prvé búrky nás čakajú už v skorých ranných hodinách.

V Česku vystrájajú intenzívne búrky. Územím Česka sa ženie výrazný búrkový komplex, ktorý prináša silné nárazy vetra, prívalové zrážky a padajú aj niekoľkocentimetrové krúpy. Tento búrkový systém aktuálne neohrozuje naše územie. Nás čakajú búrky, ktoré sa vytvoria v priebehu noci a v skorých ranných hodinách.

Intenzívne búrky nás čakajú od východu Slnka na mnohých miestach nášho územia, pričom lokálne prinesú veľmi nebezpečné sprievodné javy.

Prvé búrky ráno na západe

V priebehu noci by mala v strednej Európe pokračovať búrková činnosť. Prvé búrky, ktoré by mohli ohroziť naše územie sa vytvoria na juhu Rakúska a postupovať budú smerom k severovýchodu.

Najaktuálnejšie výstupy numerických modelov očakávajú, že prvé búrky môžu krajný západ Slovenska zasiahnuť medzi 2:00 až 4:00 ráno.

Ďalšia vlna búrok sa očakáva v ranných hodinách. Z Rakúska by mala doraziť línia silnejších búrok na čele ktorých bude dochádzať k silnému nárazovému vetru, ktorý môže vyvracať stromy.

Silné búrky počas dňa

Ešte v priebehu dopoludnia sa intenzívna búrková činnosť začne vytvárať na pomedzí západného a stredného Slovenska. Vytvorí sa kompaktný búrkový systém, ktorý bude postupovať cez stredné Slovensko, ďalej smerom na východ.

Na čele tohto systému treba dať pozor na silný vietor. Samotné búrky potom prinesú najmä prívalové zrážky. Riziko výskytu krúp je nižšie.

Prvé búrky tak Slovensko zasiahnu možno už v ranných hodinách, pričom tie oveľa intenzívnejšie nás čakajú v priebehu dopoludňajších a popoludňajších hodín. Viac o situácii vo vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Občasný dážď
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
23 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd