Čaká nás oteplenie. Teploty vystúpia na jarných +22 °C

Peter Minárik

Naše územie čakajú jarné teploty a príjemne teplé počasie. Začiatok týždňa začne s oteplením, pričom teploty budú každým dňom postupne stúpať až prelomia hranicu +20 °C.

Minulý týždeň priniesol na naše územie veľmi teplé počasie, pri ktorom sa teploty šplhali až cez hranicu +20 °C. Toto teplé počasie však dlho nevydržalo. Prekazil ho prechod studeného frontu.

Ten cez naše územie postupoval počas soboty a postaral sa o dážď a výrazné ochladenie, nakoľko k nám za týmto studeným frontom od severozápadu prenikol veľmi chladný, morský vzduch od severozápadu. Teplé počasie tak bolo ukončené, ale čoskoro sa opäť vráti.

Teploty budú stúpať

Počasie na začiatku týždňa slnečné nebude. Ovplyvňovať nás totiž bude teplý front, ktorý počasie ovplyvní svojim okrajom. Postupovať bude predovšetkým cez Poľsko a u nás ovplyvní počasie najmä na severe a severovýchode, kde prinesie prehánky alebo slabý dážď.

Oblačnosť sa začne na našom území zmenšovať v utorok počas dňa od severozápadu a teploty začnú postupne rásť.

Za prechodom teplého frontu k nám začne prúdiť teplejší vzduch. Ten sa k nám bude dostavať po zadnej strane tlakovej výše, ktorej stred sa bude nachádzať nad Čiernym morom.

Vďaka tomuto prílivu tlakovej výše sa budú teploty pomaly dvíhať až na príjemných +14 až +22 °C, ktoré nas čakajú v stredu a vo štvrtok.

Na Veľkú noc možné prudké ochladenie

Numerické modely však aktuálne vôbec nie sú optimistické, čo sa týka vývoja počasia na Veľkú noc. Avizujú totiž zásadné ochladenie.

Momentálne nie je ešte úplne zrejmé, aké výrazné ochladenie bude, ale ak by sa dnešné predpovede numerických modelov naplnili, tak v priebehu Veľkej noci by sa mohlo prudko ochladiť a prísť by mohol aj sneh. Predpokladaný vývoj si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd