Čaká nás séria pokojných dní bez búrok s príjemnými teplotami

Veronika Salayová

Od stredy zavládnu na našom území stabilné dni s príjemnými letnými teplotami bez búrok a len s minimom prehánok. 

Po sérii búrlivých dní, ktoré najmä počas uplynulého víkendu priniesli so sebou aj nebezpečné sprievodné javy a lokálne záplavy, nás od stredy čaká pokojnejšie počasie. 

Od severozápadu sa do našej oblasti nasúva výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý bude mať vplyv na počasie.

Na Slovensku budeme mať stabilné, prevažne jasné až polooblačné počasie s minimom zrážok a s príjemnými teplotami do +30 °C.

Dá sa povedať, že každý deň bude o jeden stupeň teplejší. Streda prinesie viac oblačnosti a na krajnom východe môže dnes ešte aj slabo zapršať. Dnešné teploty sa budú pohybovať od + 23 do +28 °C.

Prílev teplého vzduchu sa postará o vyššie teploty

Štvrtok bude o spomínaný stupeň teplejší. Teplota vystúpi až do +28 °C. Bude jasno až polooblačno. S prichádzajúcim víkendom začnú výraznejšie rásť aj teploty, o čo sa postará prílev teplého a vlhkého vzduchu.

V piatok teplota vystúpi na +30 °C a v sobotu až na +32°C. Nedeľa bude ešte teplejšia s teplotou do +33 °C, avšak od západu sa začne zväčšovať oblačnosť a poobede sa môžu objaviť už aj prehánky a búrky. 

Po minulom búrlivom víkende nás teraz čaká slnečnejší a teplejší víkend, avšak v nedeľu poobede môžu víkendovú idylku narušiť prichádzajúce búrky.

O zmenách v počasí vás budeme včas informovať. Vývoj teplôt na našom území sledujte TU

Predpoveď počasia
Viac
Štvrtok
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd