Čaká nás séria SLNEČNÝCH a teplotne nadpriemerných dní

Ľubomír Franko

Najbližší týždeň by mal byť na Slovensku teplotne nadpriemerný. Teplému počasiu bude dopomáhať aj malá oblačnosť.

Cez víkend ešte viac oblačnosti

Cez naše územie začne z piatku na sobotu postupovať rozpadávajúci sa studený front. Ojedinele, najmä v horských oblastiach sa počas soboty a nedele môžu vyskytnúť prehánky či búrky. Napriek možnosti zrážok, teploty budú stále vysoké a dosahovať budú od +21 do +26 °C.

Od pondelka nárast teploty a menej oblačnosti

Začiatkom budúceho týždňa sa nad oblasťou Európy vytvorí rozsiahla oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Tá by mala siahať zo západného Ruska až nad Biskajský záliv. Oblačnosti tak bude málo a čakajú nás slnečné dni.

Zároveň sa aj mierne oteplí a môžeme tak s vysokou pravdepodobnosťou povedať, že prichádza takzvané neskoré leto. 

Teploty počas budúceho týždňa môžu ojedinele dosiahnuť až +30 °C. Prevažne sa však budú pohybovať v rozmedzí od +23 do +28 °C. Veľmi málo zrážok očakávajú ako model GFS tak aj ECMWF.

Počas najbližších 10-tich dní predpovedajú modely zhodne, zrážky len pre hornaté oblasti, pričom ide len o hodnoty do 10 mm. Väčšina z nich by mala spadnúť cez víkend počas prehánok a búrok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd