Čaká nás slnečné počasie. Vydrží až do budúceho týždňa

Peter Minárik

Od severozápadu začína počasie ovplyvňovať tlaková výš. Tá prinesie na naše územie prevažne jasné až polooblačné počasie, ktoré zotrvá niekoľko dní.

Priaznivci slnečných lúčov a pekného počasia sa môžu tešiť. Od stredy nás čaká šnúra pekného, slnečného počasia, ktorú neprekazí ani víkend. Takéto ustálené počasie by na našom území malo panovať až do začiatku budúceho týždňa. 

Ovplyvní nás tlaková výš

Počasie na našom území začne v priebehu zajtrajšieho dňa ovplyvňovať tlaková výš. Táto tlaková výš sa bude posúvať mimoriadne pomaly, ba doslova bude stagnovať. V piatok sa stred tlakovej výše presunie z Poľska nad naše územie, no počas víkendu sa začne vracať nad Severné more.

Stále však bude mať dominantný vplyv na počasie u nás a to až do začiatku budúceho týždňa. 

Prvé zrážky až v utorok

V nasledujúcich dňoch sa v niektorých oblastiach a to predovšetkým na západe prehĺbi zrážkový deficit. Napríklad v Bratislave chýba tento rok 40 mm. Až do utorka sa totiž neočakávajú žiadne zrážky.

Na našom území by totiž malo panovať prevažne jasné až polooblačné počasie s teplotami, ktoré budú opäť nad hranicou dlhodobého normálu. Maximálne teploty by sa mali šplhať až do +25°C.

V porovnaní s dlhodobým priemerom nás čakajú teploty, ktoré budú o 5 až 10°C vyššie, v niektorých oblastiach aj o viac než 10°C vyššie nad úrovňou dlhodobého normálu. 

Pokaziť by sa počasie malo v utorok, kedy sa očakávajú prvé búrky, no ochladiť by sa ani v nasledujúcich dňoch nemalo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd