Čaká nás typicky jesenný týždeň. Bude premenlivo a s prehánkami

Veronika Salayová

Začína sa nám posledný septembrový týždeň, ktorý bude na Slovensku v znamení typického jesenného počasia, čo sa týka teplôt, oblačnosti aj zrážok. 

Máme tu jeseň a tomu bude zodpovedať aj počasie a tento týždeň. Čaká nás jesenný charakter počasia, pričom bude prevládať premenlivá oblačnosť a budú sa vyskytovať aj viaceré prehánky počas nasledujúcich dní.

Aj pondelok prinesie na naše územie prehánky a dážď, výnimočne sa môže objaviť aj búrka. Už dnes ráno totiž začne od juhozápadu postupne na viacerých miestach pršať, pričom zrážková činnosť sa bude ďalej rozširovať smerom na východ.

Najviac by mohlo spadnúť oblasti západného Slovenska, a to okolo 10 až 20 mm zrážok. Bude oblačno až zamračené, na východnom Slovensku bude dnes oblačnosti menej a slnka viac.

Teplota sa v pondelok budú pohybovať od +18 do +24 °C. Podobné teploty nás čakajú aj v utorok, kedy bude taktiež oblačno a prevažne zamračené s občasnými prehánkami. Teploty sa budú pohybovať od  +17 do +25 °C.

Prevažne zamračené počasie

Ani streda neprinesie veľmi výraznú zmenu v počasí. Bude o niečo chladnejšie s dennými teplotami od +16 do +22 °C a taktiež sa treba pripraviť na občasné zrážky a prevažne zamračené počasie.

Začiatok druhej polovice týždňa sa bude niesť v podobnom charaktere počasia, pričom teplotne sa bude mierne ochladzovať a dáždniky aj počas štvrtka budú na mnohých miestach potrebné. 

Tým, ktorým vyhovuje premenlivé jesenné počasie s občasným dažďom, si v tieto dni prídu na svoje. 

Viac o vývoji počasia si môžete pozrieť TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd