Čakajú nás aj celodenné mrazy. V noci bude aj -15 °C

Čakajú nás aj celodenné mrazy. V noci bude aj -15 °C
Peter Minárik

Pred nami sú veľmi chladné dni, nakoľko sa už dnes naplno nachádzame v studenom severnom prúdení. Teploty budú v nasledujúcich dňoch klesať. 

V priebehu nasledujúcich dní zažijeme mrazivé hodiny. Mrznúť by nemalo len počas noci, kedy bude mrznúť na celom našom území, ale aj počas dňa a to predovšetkým na severe.

Prúdenie sa v uplynulých hodinách v našej oblasti zmenilo. Do našej oblasti prúdil teplý vzduch od juhozápadu a neskôr sa prúdenie zmenilo na západné. V uplynulých hodinách k nám však začal prúdiť chladnejší vzduch od severu, ktorý sa k nám dostáva po okraji rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu.

Toto prúdenie je naviac pomerne vlhké, čo sa prejavuje na zrážkach v oblasti severného Slovenska. V severných oblastiach, predovšetkým v oblasti hôr treba so zrážkami počítať aj nasledujúce dni. 

Postupne sa od západu začne nad naše územie natláčať tlaková výš, ktorá prinesie stabilné aj slnečné počasie a teploty poklesnú. Najchladnejším dňom by mala byť nedeľa, kedy teploty poklesnú na -5 až +2 °C. V noci však bude ešte chladnejšie. Mrznúť bude na celom našom území a v dolinách a  v kotlinách môže pri vyjasnení klesať teplota aj k -15 °C.

Na prelome rokov sa však treba pripraviť na ďalšie oteplenie. Vyhliadku na nasledujúce dni si môžete pozrieť TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd