Čakajú nás celodenné mrazy. V noci poklesnú teploty aj pod -20 °C

Peter Minárik

Nasledujúce hodiny budú na našom území mimoriadne mrazivé. Pred nami sú celodenné mrazy a v noci bude mimoriadne chladno. Teploty môžu v dolinách a v kotlinách klesať aj k -20 °C.

Po snežení, ktoré v uplynulých hodinách zasiahlo predovšetkým severné a západné Slovensko nás čaká vyjasnenie, ktoré so sebou prinesie mimoriadne nízke teploty.

Nadchádzajúce hodiny prinesú aj počas dňa teploty väčšinou pod bodom mrazu a poriadne prituhne v nočných a v ranných hodinách, kedy by v niektorých oblastiach mohli teploty klesať aj pod -20 °C.

Oblačnosť zmenší tlaková výš

Nad Poľskom, Českom, východným Rakúskom a západným Slovenskom sa rozpadá teplý front, ktorý prináša ešte slabšie zrážky, no z frontu zostala prevažne už len oblačnosť.

Medzičasom sa však nad Nemeckom zvýrazňuje tlaková výš, pričom ďalšia tlaková výš sa bude nad naše územie nasúvať z Pobaltia. Postupne sa tieto dve tlakové výše spoja a vytvoria jednu komplexnú oblasť vysokého tlaku vzduchu.

Oblasť vysokého tlaku bude ovplyvňovať počasie na našom území počas nadchádzajúcich hodín a keďže sa nachádzame v chladnejšom vzduchu, tak teploty budú vďaka tomu poriadne klesať.

Mrznúť bude aj počas dňa

Najchladnejšie bude v priebehu nočných a ranných hodín. Na viacerých miestach sa totiž nachádza snehová pokrývka, pri ktorej klesajú teploty výrazne nadol.

Počas noci bude najteplejšie v oblastiach, kde sa snehová pokrývka nenachádza to prevažne na západnom Slovensku. Teploty tu budú klesať na -2 až -8 °C.

V ostatných častiach nášho územia však bude chladnejšie. Teploty budú klesať na -7 až -14 °C. V dolinách a v kotlinách by pri vyjasnení a utíšení vetra mohli teploty klesať aj pod -20 °C.

Chladno bude na našom území aj počas dňa. Teploty by sa mali pohybovať od -6 °C na severe po +2 °C v najteplejších regiónoch Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd