Čakajú nás dve vlny ochladenia, ktoré nastolia mrazivé noci

Peter Minárik

Tento mesiac zatiaľ trhá teplotné rekordy a to nielen na našom území. Vyhliadky však už naznačujú, že zima si to pomaly zamieri aj nad našu oblasť.

Dnešný deň by mal byť posledným, tak teplotne výrazne nadpriemerným dňom. Už od zajtra sa totiž začne na našom území ochladzovať.

V najbližších dňoch nás čakajú dve výraznejšie vlny ochladenia.

Prvá vlna už zajtra

Počas noci bude cez naše územie postupovať studený front. Za ním k nám po okraji tlakovej výše so stredom nad južným Nemeckom začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch. 

Zatiaľ čo dnešné maximálne teploty vystúpia na našom území ešte na +11 až +17 °C, tak zajtra sa budú denné teploty pohybovať len od +8 do +13 °C.

Počas týždňa budú teploty ďalej pomaly klesať až na sobotňajšie maximá, ktoré sa vyšplhajú na +4 až +10 °C, no v noci bude už mrznúť. Teploty budú klesať na +2 až -4 °C.

Druhá vlna ochladenia na začiatku týždňa

Na začiatku budúceho týždňa sa črtá presun ďalšieho studeného frontu a podľa vyhliadok by k nám mal od severovýchodu preniknúť studený vzduch.

Vyhliadky na budúcu stredu naznačujú, že denné teploty by sa na severe územia mohli pohybovať aj počas dňa pod bodom mrazu a maximá na našom území vystúpia len do +5 °C.

V noci by malo prituhnúť a teploty môžu klesať až k -10 °C. Súčasne sa očakáva, že sa aj v nižších polohách môžu objaviť zrážky snehové. Vyhliadku na ďalšie dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd