Čakajú nás horúčavy až do +35 °C. Potom udrú silné búrky

Peter Minárik

Naše územie čaká mimoriadne teplé počasie, ktoré prinesie teploty až do +35 °C. Tie nás však čakajú len jeden deň. Následne horúčavy ukončí prechod studeného frontu, ktorý prinesie búrky.

Po premenlivom a búrlivom víkende nás premenlivé počasie čaká aj v nadchádzajúcich hodinách. Teploty budú stúpať, ale nie nadlho. Už v strede týždňa nás čaká ďalšia vlna intenzívnych búrok.

Štart nového pracovného týždňa prinesie na naše územie územie opäť prevažne premenlivé počasie a v priebehu popoludnia sa v horských oblastiach, predovšetkým východnej polovice územia budú vytvárať prehánky a búrky.

Tie by mali na naše územie opäť prinášať predovšetkým prívalové zrážky a to najmä do oblasti hôr.

V utorok nás čaká výrazná zmena. Počasie bude pod vplyvom oblasti vyššieho tlaku vzduchu, ktorá na naše územie prinesie slnečné počasie s veľmi vysokými teplotami. Do našej oblasti totiž bude prúdiť teplý vzduch od juhozápadu.

Maximálne teploty budú na našom území stúpať na +28 až +35 °C. Teploty teda budú veľmi vysoké, ale aktuálne nič nenaznačuje tomu, že hranicu +35 °C teploty zdolajú. Nečaká nás tak najteplejší deň roka, ale utorok by mal byť druhým najteplejším dňom tohto roka.

Už v utorok začne počasie v strednej Európe ovplyvňovať studený front, ktorý bude do Nemecka, Česka, Rakúska a Poľska prinášať pomerne intenzívne búrky. Tie by sa ešte počas utorka na našom území nemali vyskytnúť a zostať by mali pred hranicami, no počas stredy nás už front ovplyvní.

Studený front začne postupovať od západu a na ňom sa budú vyskytovať búrky, ktoré by mohli byť aj intenzívnejšie. Búrky by mali byť sprevádzané prívalovými zrážkami, krúpami a nárazovým vetrom.

V ďalších dňoch by sa malo počasie upokojiť a búrky sa očakávajú až v závere týždňa. Vývoj na nasledujúce dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 4 °C
Jarmila
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd