Čakajú nás mimoriadne nadpriemerne teplé dni

Peter Minárik

Pred nami je veľmi teplý pracovný týždeň. Počasie bude stabilné a teploty vysoké. Je možné, že takéto počasie nás tento rok už nečaká.

Počas víkendu postúpila cez naše územie oblasť vyššieho tlaku. Tá sa aktuálne rozkladá nad východnou Európou a siaha cez Balkán až nad Stredozemné more.

Po okraji tejto rozsiahlej oblasti vysokého tlaku vzduchu bude počas pracovného týždňa prúdiť do našej oblasti veľmi teplý vzduch.

Prílev teplého vzduchu bude výrazný a teplo bude v mnohých oblastiach Európy. Teploty budú v porovnaní s dlhodobým normálom aj o viac než 10 °C vyššie.

Maximálne teploty by sa na našom území mali počas pracovného týždňa šplhať na +23 až +30 °C.

Je vysoká pravdepodobnosť, že takýchto teplôt sa počas tohto roka už nedočkáme. Numerické modely naznačujú, že by sa v priebehu víkendu malo citeľne ochladiť a tridsiatky by sme v nasledujúcich dňoch už nemali dosahovať.

To však nie je celkom prekvapivé. Aby sa v druhej polovici septembra šplhali teploty až k +30 °C, ako tomu bude v priebehu tohto týždňa je veľmi nezvyčajné.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd