Čakajú nás teplé jesenné dni bez výrazných zrážok

Veronika Salayová

Včerajšok bol na väčšine nášho územia upršaný, najmä predpoludním. V nasledujúcich dňoch bude zrážok oveľa menej a vyskytnú sa len ojedinele. Čakajú nás teplotne príjemné dni.

Od výdatných lejakov si na pár dní oddýchneme. Dážď počas včerajšieho predpoludnia priniesol výrazné úhrny do niektorých lokalít stredného a severného Slovenska. 

Najviac včera napršalo v Starej Lesnej, kde dážď priniesol až 57,4 mm. Nad 50 mm zrážok napršalo aj v Žarnovici, kde zrážkomerná stanica zaznamenala úhrn 50,5 mm. Od dnes takého výrazné úhrny určite nehrozia.

Dnes nás čaká príjemné, už viac-menej jesenné počasie, s chladnejšími ránami a príjemnými teplotami cez deň. Dnes bude jasno až polojasno s teplotami do +24 °C, a to najmä v južnejšie položených oblastiach.

V stredu začne k nám od západu prúdiť teplejší vzduch. Ručička teplomera vyskočí o čosi vyššie a na dolinách a kotlinách môže byť teplých +26 °C.

Nad strednou Európou sa vo štvrtok bude nachádzať oblasť vyššieho tlaku vzduchu a zároveň bude od severozápadu smerovať cez Čechy a Poľsko teplotne nevýrazný studený front.

Vo štvrtok  pribudne viac oblačnosti a môžu sa objaviť aj slabé prehánky alebo dážď, najmä na severe Slovenska. Teploty však opäť vystúpia na príjemných +26 °C. 

Piatok bude rovnako teplotne príjemný s teplotami do 25 °C. Oblačnosti bude viac, ale bez výraznejších zrážok. Ak vás zaujíma, ako bude v danej lokalite, pozrite si našu predpoveď

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd