Celý nasledujúci týždeň bude nadpriemerne teplo

Ľubomír Franko

Počasie je na našom území momentálne výrazne teplejšie ako by malo byť. Nadpriemerne vysoké teploty musíme očakávať aj počas nasledujúceho týždňa.

Najbližšie dni nás zmena v počasí z teplotného hľadiska nečaká. Teploty budú naďalej vysoko nadpriemerné. Dôvodom bude pretrvávajúci vplyv mohutnej tlakovej výše nad západným Ruskom. Po jej zadnej strane k nám bude prúdiť teplý a vlhký vzduch od Jadranu.

Ako môžeme pozorovať na ansámblovej predpovedi modelu GFS, teploty budú nadpriemerne vysoké minimálne do konca nasledujúceho pracovného týždňa. Následne sa nečaká žiaden agresívnejší vpád studeného vzduchu, no teploty začnú pomaly klesať k dlhodobému priemeru.

Znamená to, že minimálne do ďalšieho piatku budeme na našom území aj naďalej pozorovať teploty, ktoré budú buď atakovať alebo miestami aj prekračovať +20 °C. Teplo bude na celom území a zrážky sa vyskytnú len ojedinele. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd