Českom sa ženú silné búrky. Slovensko zasiahnu až vo štvrtok

Peter Minárik

Cez Česko sa ženú silné búrky, pričom okolím Plzne sa prehnala aj supercela. Búrky sa zatiaľ na našom území nevyskytnú. Naše územie čakajú búrky až počas štvrtka.

V Čechách je už od dnešného poludnia pomerne búrlivo. Tvoria sa tu početné prehánky a búrky z nich niektoré sú aj intenzívne. Búrky na niektorých miestach vyvracali stromy a spôsobili lokálne zatopenie. Najväčšie problémy však spôsobujú stále krúpy.

V týchto chvíľach sa oblasťou mesta Plzeň ženie pomerne výrazná supercelárna búrka, ktorá prináša krúpy. Najvyššie krúpy, ktoré boli zaznamenané dosahovali priemer až 3 cm.

Búrky sa v týchto chvíľach pohybujú smerom k juhovýchodu, no naše územie zatiaľ nezasiahnu.

Výraznejšia vlna búrok príde vo štvrtok

Počasie na našom území sa v nadchádzajúcich hodinách ešte nezmení a inak tomu nebude ani po celú stredu.

Na našom území bude prevládať prevažne polooblačné počasie s podobnými teplotami ako v uplynulých dňoch. Stále tak bude pomerne teplo.

Výraznejšia zmena počasia nás čaká vo štvrtok, kedy cez naše územie začne od západu postupovať studený front s pomerne výraznými zrážkami.

Na čele tohto studeného frontu sa však budú tvoriť aj intenzívnejšie búrky, ktoré zasiahnu Česko, Rakúsko a aj Slovensko.

Na našom území začnú búrky vystrájať vo štvrtok popoludní, a tak sa pripravte na zhoršenie počasia a dokonca aj na nebezpečné sprievodné javy, ktoré môžu búrky priniesť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd