Cez víkend dorazí ochladenie. Teploty opäť klesnú

Ľubomír Franko

Počasie dnes ovplyvňuje mohutná tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad Bulharskom. Počas víkendu k nám dorazí studený front, ktorý prinesie ochladenie. 

Počas piatku sa nad oblasťou Azorov bude nachádzať mohutná tlaková výš. Zároveň sa v oblasti Severného mora prehĺbi tlaková níž, ktorá bude postupovať ďalej na východ. Medzi týmito tlakovými útvarmi sa do oblasti strednej Európy obnoví prílev chladného vzduchu od severu.

V severnom prúdení k nám už v piatok popoludní postúpi studený front. Ten prinesie viac oblačnosti a večer aj zrážky. Tie by sa mali vyskytnúť najmä na severe a východe Slovenska. Zrážky budú vo forme dažďu, no od výšky 1200 metrov bude v noci z piatku na sobotu snežiť. Zrážky sa očakávajú aj v sobotu, no bude ich už menej.

Nad Poľskom a Nemeckom sa počas soboty a nedele usadí tlaková výš, po ktorej prednej strane k nám bude prenikať chladný vzduch. Cez víkend sa očakávame zrážok menej, vyskytnú sa najmä v sobotu, v nedeľu by už malo byť slnečno, no stále chladno.

Z piatku na sobotu bude noc chladná. Do rána sa ochladí na +6 až +10 °C, na severe bude chladnejšie, do +4 °C. Denné maximá dosiahnu v sobotu od +10 do +15 °C, na severe bude chladnejšie, okolo +8 °C. Najchladnejšia bude noc zo soboty na nedeľu, kedy teploty klesnú na +4 až 0 °C, v dolinách a kotlinách to môže byť až do -3 °C. V nedeľu sa mierne oteplí, teploty dosiahnu +12 až +17 °C, na severe bude okolo +10 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd